marjanlaning

         GELUKKIGER & LICHTER LEVEN vanuit bewuste verbinding met jezelf   

Yoga & Zen Shiatsu

Yin Yoga Medical

Heb jij (chronische) klachten van stijfheid en pijn in je lichaam? Ervaar je stress? Wil je gerichte ondersteuning?
Yin Yoga Medical kan jou helpen.

Dit kan je in mijn praktijk in een privé consult ontvangen. Middels technieken uit de Yin Yoga (houdingen waarin je lligt terwijl je de spieren ontspant, zodat het bindweefsel/fascia wat wordt opgerekt) en Shiatsu (energetische leer van drukpunten) en losmakende technieken help ik jou om je rug, nek, schouders, heupen soepeler te krijgen en meer rust te ervaren in je hoofd.
Je zult rekkingen en strekkingen ervaren en manuele technieken om je lichaam losser te maken. Drukpunt stimulering om blokkades in je lichaam op te laten lossen. Specifieke punten op je hoofd en lichaam worden aangeraakt voor meer rust en ontspanning. Dit geeft tegelijk ook meer fysieke vitaliteit.


Tarief Yin Yoga Medical

Resultaat gegarandeerd bij afname van minimaal 3 wekelijkse sessies, de prijs is 
€ 185,- voor 3 afspraken van een uur.
Geen vergoedingen ziektekostenverzekeringen.Via het contactformulier kun je een afspraak met me maken.

Yin Yogales

YIN YOGA is een rustige vorm van bewegen die op het dieper gelegen bindweefsel (rondom gewrichten en ruggenwervels) inwerkt. Het herstelt kraakbeen en versoepelt de gewrichten. Het gebied rond de heupen en de rug, schouders, wordt verbeterd. Yin Yoga werkt ook goed bij fibromyalgie en reuma. En bij onrust. Vermoeidheid. Stress. Deze vorm van bewegen heeft een rustgevend, ontspannend effect.

Het wordt ook wel herstellende yoga genoemd. Bij regelmatige beoefening wordt je leniger, klachten aan de rug, heupen, heiligbeen en bekken worden verminderd of verdwijnen zelfs, je wordt stressbestendiger, en je immuunsysteem (afweer) wordt verbeterd. Doordat Yin Yoga de aanmaak van bepaalde lichaamseigen hormonen verbetert werkt deze beoefening ook ondersteunend bij depressies, hoofdpijnen, darmklachten en bij het minderen van koffie, alcohol en suikers of bij eetproblemen. 
LESGROEPEN; yoga abonnement te verkrijgen voor les op de maandagavond, woensdagmiddag en woensdagavond.
Maandelijks los te volgen YIN YOGA AVONDEN.
PRIVE LES mogelijk. Klik op het contactformulier voor meer info.

YIN YOGA MEDICINE gaat een stapje verder. Hierbij werkt de beoefening door op een dieper niveau. Door yogahoudingen te combineren met aanrakingen vanuit de Shiatsu leer en losmakende technieken uit de Osteopathie en CranioSacraal. Onderliggende spanningen, die chronische pijnklachten geven, worden verzacht. Met Yin Yoga Medicine wordt de cliënt in een privé sessie begeleid naar meer balans. Het zelfherstellend vermogen wordt ondersteund. Hier wordt zowel op lichamelijk als op energetisch niveau ondersteuning gegeven. Klik hier om naar het contactformulier te gaan voor meer info.

Zen Shiatsu - de genezende kracht van aanraking

Houd jij ook wel van stevige drukpuntmassage? Terwijl je gewoon met je kleding aan op een futon (Japanse Shiatsumatras) ligt? 
Even heerlijk ontspannen, uit je hoofd, in de rust. De energie in je lijf weer in harmonie brengen. Ontspannen EN weer revitaliseren. Het lichaam versoepelen. Een moment voor jou.


Tarief Zen Shiatsu

Per 3 sessies betaal je € 185,-. Bij (chronische) klachten is het raadzaam om minimaal 3 x regelmatig te komen.
Geen vergoedingen ziektekostenverzekeringen, wel resultaat gegarandeerd bij minimale afname 3 wekelijkse sessies.


Afspraak maken? Schrijf je in via het contactformulier.

Meer weten over Zen Shiatsu? Lees dan verder hieronder....


Alles is energie
Als we naar ons hele lichaam en zijn kijken en we weten dat alles energie is, dan merken we bij de diagnose stelling vanuit Zen Shiatsu het volgende: er is altijd, bij iedereen, een gebied in ons lichaam en leven waar de energie wat 'leger' is, EN een gebied waar het volgens Shiatsu termen wat 'voller' is. Voller staat voor spanning, druk, blokkades. Leger staat voor minder energie, minder vitaliteit.
Zen Shiatsu werkt hierop en brengt meer energie in het 'lege' gebied en laat de 'blokkades en spanningen' uit het 'volle' gebied verdwijnen. 


Zen Shiatsu werkt op alle organen en op alle emoties.
Zen Shiatsu is vergelijkbaar met Acupunctuur, echter is zoveel fijner om te ontvangen. Het is een oude geneeswijze uit Japan. Deze vorm van drukpunttherapie geeft ontspanning en vitaliteit en bevordert je gezondheid, verbetert je lichaamshouding en uitstraling. 


Het werkt goed tegen vermoeidheid en stress en verlicht gezondheidsklachten zoals hoofdpijnen, koudeklachten, zenuwachtigheid en stijfheid in het lichaam. 


Deze methode komt van oorsprong vanuit de traditionele Chinese geneeskunde en is door de Japanners verder ontwikkeld. Het is een soort Acupunctuur, maar dan zonder de naalden en in plaats daarvan fijne warme handen, voor veel mensen heerlijk ontspannend.

Bij Zen Shiatsu wordt gewerkt vanuit de kennis van de meridianenleer (meridiaan = energiebaan (met levensenergie) die vanuit een orgaan door het lichaam heen loopt, over het hoofd, de rug, nek, schouders, armen, benen, handen en voeten, met diverse invloeden op ons lichaam en hoe we ons gedragen en voelen).


Er wordt gebruik gemaakt van de genezende kracht van aanraking: druk, massage, rekken en strekken. Het op deze manier bewerken van het lichaam bevrijdt de levensenergie (Oosters: Qi of Ki of Prana) die bij gezondheidsproblemen vast is gaan zitten (denk bijvoorbeeld aan stress, spijsverteringsklachten, stijfheid). 

Shiatsu massage maakt de energie in het lichaam los en laat het weer natuurlijk stromen, het brengt het hele systeem weer in balans. Het geeft een 'duwtje' naar zelfherstel, lichaam en geest ontspannen diep en komen weer beter in balans en krijgen daardoor ook weer meer energie.

Vanuit de westerse medische inzichten is bekend dat massage ontspannend en stressverlagend werkt. Ook is bekend dat massage het immuunsysteem versterkt. Dit komt doordat je lichaam endorfinen en oxytocine aanmaakt wanneer het gemasseerd wordt. 


Tijdens de behandeling blijf je aangekleed en word je liggend op een dikke mat op de grond, gedurende ongeveer een uur behandeld. Bij vervolgbehandelingen werken we stap voor stap door op je ontwikkelingen.