GELUKKIGER & LICHTER LEVEN, wat als het slechts jouw keuze vraagt?

Blog

is het verleiding? of natuurlijke behoefte?

Posted on July 27, 2019 at 5:25 AM

Is het toegeven aan verleidingen ?

of is het het volgen van je natuurlijke behoeften?


Vanmorgen had ik na een paar dagen weinig zin om iets te doen, ineens weer zin om dingen te ondernemen. Ik had weer inspiratie, er kwam in mijn hoofd meteen een lijst met allerlei dingen die ik wilde gaan doen of ondernemen.


En ik verwonderde mij want…


Gister en eergister, een paar dagen…. had ik nergens zin in. Ik deed wat ik moest doen (bepaalde administratie moest wel) en verder in de rust. Ik heb eraan toegegeven. Ook het hete weer was vast van invloed. Door het aanhoudende warme weer moest ik een workhop aflasten, omdat mijn werkruimte gewoonweg te heet was, en ondanks dat ik altijd reuze zin heb in mijn workshops voelde het nu toch een soort van ‘lichter’ toen ik de workshop had verplaatst. Blijkbaar had mijn lichaam behoefte aan niets hoeven, niets moeten, geen extra indrukken, gewoon even rust. En dat heb ik gedaan. Niets doen. Niets moeten. Los laten. Geen boodschappen, niet koken. Eten bestellen en thuis laten bezorgen. Rusten. Lummelen. Zijn.


Vandaag was het anders.


Vandaag leek het alsof er een shift was.


Ik had weer zin. Ik kreeg weer inspiratie, ideeën, en mijn hoofd ging er haast met mij vandoor en ik dacht lachend ‘ho ho ho….zoveel tijd zit er niet in 1 dag, haha’. Ik kan niet alles doen, ik mag keuzes maken.


Dus ik ga straks een lijstje maken van al die ideeën, en kijken wat het meest oppopt, oplicht, en daar ga ik lekker mee aan de slag. (En ik dacht ‘ik schrijf hier een stukje over, wie weet wie ik inspireer’. Dus bij deze.)


En zo is het dus ook met eten. Soms heb ik geen zin in eten. Dan eet ik niet. Soms heb ik zin in patat en cola, dan neem ik dat. Ik merk dat mijn lichaam altijd vanzelf weer naar balans neigt, naar die balans zoekt. Want als ik patat en cola heb gehad, chips, chocolade of andere dingen waarvan we hebben geleerd dat het niet gezond zou zijn, heb ik vaak daarna weer de natuurlijke neiging, de zin, in de dingen waarvan we hebben geleerd dat het wel gezond is, dan heb ik zin in salades, dan wil ik appels, gezonde sappen enzovoort. Hoe bijzonder is dat en hoe wonderlijk is dat?


Ik denk dat het enige dat daarvoor nodig is, is de afstemming op onszelf, is de verbinding met ons zelf. Ons lichaam. Bewustzijn. We hebben een lichaamsbewustzijn.


Wij zijn niet ons lichaam, we hebben een lichaam.


Wij zijn oneindige wezens, en we hebben ons lichaam waarmee we ons voortbewegen in dit aardse bestaan.


Voeding is voor ons lichaam. Heel veel van wat we ondernemen is voor ons lichaam. Dus hoe zou het zijn om nog beter af te stemmen op ons lichaam?


Zo van ‘he, lichaam, wat heb je vandaag nodig?’ Hoe zou het zijn om gewoon af en toe deze vraag eens te stellen? Neem eens een moment s morgens, een moment ergens tussendoor, een moment in de avond voor het slapen gaan….’hoe was het vandaag? Wat ging er goed? Waarvan hebben we bedacht dat het niet zo goed zou zijn, en wat kunnen we nu anders kiezen?’


Meer luisteren naar je lichaam. Wat zal het je brengen?


Stel eens vragen; ‘lichaam, hoe voelt het als ik iets niet moet doen, niet moet kiezen, niet moet eten of drinken? Hoe voelt een NEE, lichaam laat het me weten, laat het me voelen? ‘

 

En dan, ‘he lichaam, hoe voelt een JA, hoe voelt het als ik iets wel zou moeten kiezen, hoe voelt het als ik iets wel zou moeten doen, eten of drinken, laat het me eens weten, hoe voelt een JA? Wat is licht?’


en DANK je lichaam dan, voor de communicatie, je lichaam wil altijd communiceren, wij hoeven alleen maar te luisteren,


en luisteren is niet het aanhoren van ‘ik ben moe’ en toch doorgaan, nee, luisteren is ‘ok, lichaam, moe? Dan even rust.’ EN als je lichaam zegt, ik heb zoveel behoefte aan iets zoets, dat je niet in het ‘nee, dat mag niet’ verzandt. Van wie is dat ‘mag niet’ eigenlijk? Is dat werkelijk van jou? Of heb je het ergens aangenomen als waarheid? Dus, als je lichaam vraagt om iets zoets, omdat het op dat moment gewoon heel erg veel zin heeft in iets zoets, dat je het iets zoets geeft.


In de wetenschap dat jouw lichaam weet. En heb je teveel zoetigheid gehad? Je lichaam zal het je laten weten. Je lichaam zal het je laten weten door behoefte te krijgen aan iets anders. Iets dat de balans herstelt. Dus hoe bijzonder en hoe magnifiek is ons lichaam?


Wil jij ook jouw lichaamsbewustzijn verbeteren?

Ga aan de slag met de oefening hierboven. En wie weet is het E book dat ik heb geschreven iets voor je ‘in 6 stappen naar lichter leven vanuit verbinding met jezelf’. EN heb je deze al? Heb je de oefeningen ook toegepast? Ze werken. Moet je ze wel even doen. ;-)


Wil je meer verdieping?

Wie weet is een persoonlijk begeleidingstraject met energetisch lichaamswerk iets voor jou. Energetisch lichaamswerk in combi met coaching heeft mij zoveel meer bewustzijn, rust, vertrouwen, kracht en lichaamsbewustzijn gegeven en wie weet wat het voor jou kan doen.

Je lichaam wordt hierdoor uitgenodigd naar meer harmonie, bewustzijn, en je komt meer in verbinding met jezelf, je lichaam en je innerlijk weten. Onthoud dat het aardse bestaan voor ons lichaam is, wat je eet, drinkt, je werk, je geld, alles is voor je lichaam. Door beter naar je lichaam te luisteren, er beter voor te zorgen, verandert alles in je leven positief. Het is mijn eigen ervaring.

Ik nodig je van harte uit om met mij samen te gaan werken. Alleen als je gecommitteerd bent, als je voor resultaat gaat. Ik werk het liefst met mensen die durven te kiezen. Voor zichzelf, voor hun lichaam. En anders….ook ok. Alles is ok.

Fijne dag!

 

 

 

Categories: None

Post a Comment

Oops!

Oops, you forgot something.

Oops!

The words you entered did not match the given text. Please try again.

0 Comments